Εργαστήρια
Ο Τομέας ΑΚΕΔ διαθέτει 2 εργαστήρια που καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες ...
Περιοδικό Signum
Ο Τομέας ΑΚΕΔ επανεκδίδει το περιοδικό SIGNUM το οποίο εξέδιδε τις δεκαετίες 1970-80 η Έδρα Φιλοσοφίας.
Ανακοινώσεις/Νέα
Σε αυτή την ενότητα θα αναρτώνται ανακοινώσεις και διάφορες ειδήσεις, που τα μέλη του Τομέα θεωρούν χρήσιμες για την ενημερωσή σας.
-Πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων για χορήγηση βραβείων Χωραφά 2022
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου 2023.
Για την Πρόσκληση πατήστε εδώ εδώ
-Ημερίδα του Τομέα ΑΚΕΔ
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 το μεσημέρι (13:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης ετοιμάζουμε μια επιστημονική εκδήλωση για τη Σχολή ΕΜΦΕ και το ΕΜΠ με θέμα την Επαγγελματική Ηθική, την Έρευνα, την Τεχνοεπιστήμη και την επαγγελματική Ηθική του Μηχανικού και της Μηχανοτεχνίας. Την απευθύνουμε σε όλους/ες όσοι/ες ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της ευθύνης του μηχανικού και των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη Μηχανοτεχνία (Engineering Ethics).
Για το poster πατήστε εδώ
- Προαναγγελία: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΟΥ
ΣΕΙΡΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2021 Επιστημονική επιτροπή: Γ. Αραμπατζής (Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ) - Κ. Θεολόγου (Τομέας ΑΚΕΔ, Σχολή ΕΜΦΕ, ΕΜΠ) - Ευ. Δ. Πρωτοπαπαδάκης (Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ).
Για το poster πατήστε εδώ
- Έκδοση του τ. 4-5 του περιοδικού signum
Ο Τομέας Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συνεχίζει την επανέκδοση (περίοδος β΄) του επιστημονικού περιοδικού Signum, το οποίο δημοσιευόταν κατά την περίοδο 1974-1983 από τον αείμνηστο Καθηγητή Δημήτριο Νιάνια. Το περιοδικό συντονίζει εκδοτικά ο Διευθυντής του Τομέα ΑΚΕΔ Κώστας Θεολόγου. Κυκλοφόρησε πρόσφατα (Ιούνιος 2021) το διπλό τεύχος 4-5 και με αυτό εγκαινιάστηκε η συνεργασία του περιοδικού με την «Ελληνοεκδοτική». Το επόμενο τεύχος 6 θα έχει ειδικό φάκελο για την Φυσική, όπως το προηγούμενο τεύχος είχε ειδικό φάκελο για τα Μαθηματικά. Αναζητήστε το νέο τεύχος στις θυρίδες σας ή στο βιβλιοπωλείο. Διαδώστε την έκδοση του περιοδικού και ενισχύστε τον εμπλουτισμό ευρείας της θεματογραφίας του περιοδικού και με τη δική σας επιστημονική συμβολή.
- Συνέδριο ‘Performance in Late Antiquity and Byzantium’
Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο ‘Performance in Late Antiquity and Byzantium’ το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 19-24 Απρίλίου, 2021.
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Centre for Hellenic Studies – Harvard University (Washington D.C.), το Institute of Classical Studies and Liberal Arts of the American College of Greece, τους GKAcademics (Madrid) και υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Center for Hellenic Studies-Harvard, Greece.
Για την πρόσκληση πατήστε εδώ
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://gkacademics.com/conferences/gka-human/2021-conference/#program
Η συμμετοχή όσων επιθυμούν να παρακoλούθησουν το συνέδριο είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή έως τις 18/04/21 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://virtual.gkacademics.com/producto/gka-human-2021-attendee/
Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν https://gkacademics.com/conferences/quick-guide/#certificates
- Απώλεια της Ομοτίμου Καθηγήτριας του Τομέα ΑΚΕΔ ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ Αλίκης Τζίκα Χατζοπούλου
Η Ομότιμη Καθηγήτρια της ΣΕΜΦΕ Αλίκη Τζίκα- Χατζοπούλου απεβίωσε το Σάββατο 5/12, το πρωί. Εντελώς αναπάντεχα μόλις προ ολίγου πληροφορήθηκα από συνάδελφο και συνεργάτη της περί την απώλειά της. Δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ετοιμαστούμε ως Τομέας ΑΚΕΔ (Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου) για κάποια επίσημη συμβολή στην κηδεία της (η εξόδιος ακολουθία Τρίτη 8/12/2020 στις 12:00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών). Η Αλίκη Τζίκα-Χατζοπουλου ήταν Ομότιμος Καθηγήτρια Δικαίου στο ΕΜΠ, και δίδαξε Πολεοδομικό Δίκαιο, Αστική Ανάπτυξη, Τεχνική Νομοθεσία, Δημόσια Έργα κτλ. Έχει δημοσιεύσει το Πολεοδομικό Δίκαιο (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ, 2003), τα Δημόσια έργα: Νομοθεσία και νομολογία (Παπασωτηρίου 2006 κ.ε), εκατοντάδες άρθρα σε διάφορα νομικά περιοδικά. Άσκησε δικηγορία επί 40 και πλέον έτη. Για τον Τομέα μας ενσάρκωνε στο ακρωνύμιο του Τομέα ΑΚΕΔ το Δ (Δίκαιο), θέση που χήρευε επί σειρά ετών μετά τη συνταξιοδότησή της. Πρέπει να έφυγε κάπως ήσυχη, εφόσον πολύ σύντομα η θέση (που βρίσκεται σε φάση εκλογής) θα καλυφθεί από νέο μέλος ΔΕΠ του Τομέα μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της!
Κώστας Θεολόγου, Αναπληρωτής Καθηγητής
Διευθυντής Τομέα ΑΚΕΔ ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ
Λίγα λόγια για την Αλίκη του ΕΜΠ
- Εορτασμός της 47ης Επετείου από την Εξέγερση της 17ης Νοέμβρη 1973
Προς
Τα μέλη της Σχολής ΕΜΦΕ
Σας ενημερώνουμε ότι ο Διευθυντής του Τομέα ΑΚΕΔ, Αν. Καθηγητής Δρ. Κ. Θεολόγου, έδωσε την κεντρική ομιλία για τον εορτασμό της 47ης επετείου από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη 1973.
Μπορείτε να ακούσετε (ή να διαβάσετε) την ομιλία στους κάτωθι συνδέσμους:
https://www.youtube.com/watch?v=Liu9NwdmRSI&feature=emb_logo
Από την Γραμματεία της Σχολής
- Διαδικτυακή Σειρά Στρογγυλών Τραπεζών
ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Διαδικτυακή Σειρά Στρογγυλών Τραπεζών, 29-31 Οκτωβρίου 2020
Η τρέχουσα πανδημία αναδεικνύει και κάποιες όψεις του οπτικοακουστικού καθεστώτος. Η εικόνα, το αναλογικό φωτόγραμμα, έχουν απωθηθεί ως παγιώσεις και αντικαθίστανται από μια ακατάπαυστη ψηφιακή ροή πληροφοριών (πληροφορίες χωρίς γνώση). Ταυτόχρονα, οι προσωπικές προσλήψεις στο επίπεδο του οπτικοακουστικού εμπλέκονται σε μια συνεχή ψηφιακή αρχειοποίηση (εγείροντας θεωρίες συνωμοσίας). Μια, αυτό-ειρωνικά, διαδικτυακή σειρά στρογγυλών τραπεζών θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει, στο παρόν πλαίσιο, το περίφημο ρητό του Marshall McLuhan "Το Μέσο είναι το Μήνυμα".
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (WEBEX)
ΚΩΔΙΚΟΣ: EKhKiYZW525
LINK
Πατήστε εδώ για το Πρόγραμμα.
- Ημερίδα Ηθικής και Δεοντολογίας στο ΕΜΠ
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στις 9:30 το πρωί στις Αίθουσες Πολυμέσων, στο Κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα των προπτυχιακών σπουδαστών ΕΜΠ με τίτλο «Ζητήματα Επαγγελματικής Ηθικής του Μηχανικού», η οποία θα πραγματοποιηθεί . Σκοπός της ημερίδας είναι να θέσει ορισμένα ενδεικτικά ζητήματα επαγγελματικής ηθικής σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, που αφορούν την επαγγελματική καθημερινότητα ενός μηχανικού στη βιομηχανία. Ευελπιστούμε να φωτιστούν πτυχές του σχεδιασμού, της κατασκευής και της χρήσης τεχνημάτων, αλλά και της συγκρότησης διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου (ISO, Standard Operation Procedures κτλ.), ώστε να αναδείξουμε την κοινωνική, οικονομική και τεχνολογική σημασία της ηθικής παραμέτρου σε όλο αυτό το πεδίο. Στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση τέτοιων ερωτημάτων να προπαρασκευάσει κατάλληλα τους μελλοντικούς επαγγελματίες μηχανικούς ως προς την κατανόηση και την επίλυση διλημμάτων που προκύπτουν στο χώρο εργασίας τους.
Ιστότοπος: http://ethics-conf.ntua.gr/
- Πρόσκληση
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στις 18:00, στο Μπιστρό 'ΤΙΒΟΛΙ' (Εμμ. Μπενάκη 34) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου 'Φιλοσοφικοί Περίπατοι και Σονάτες. Αντίδωρο στον Άρη Κουτούγκο'. Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Το φιλοσοφικό έργο του Άρη Κουτούγκου κατανέμεται αδρομερώς σε δύο περιοχές: στη διερεύνηση της γνώσης και στη διερεύνηση της αξίας. Βασικό αφετηριακό σημείο από το οποίο αρχίζει να υφαίνεται ο ερευνητικός ιστός του υπήρξε η προβληματική που τον απασχολούσε αναφορικά με την αλλαγή των απλών πίστεων. Το ενδιαφέρον του εστιάστηκε σε αυτήν την προβληματική αμέσως μετά την κριτική κατάληξη και τα συμπεράσματα της διδακτορικής διατριβής του. Οι κατευθύνσεις των ερευνητικών ενδιαφερόντων και δημοσιεύσεων του αφορούσαν στη Φιλοσοφία της Επιστήμης, στην Αναλυτική Θεωρία της Γνώσης και στη Φιλοσοφία της Γλώσσας, στην Αναλυτική Ηθική Φιλοσοφία και Μετα-Ηθική, και στα επικοινωνιακά πρότυπα ερμηνείας μεταβολής πίστεων ή πεποιθήσεων (belief revision). Ωστόσο, σε μια όψιμη φάση της ακαδημαϊκής πορείας του ο Κουτούγκος πιάστηκε στο δίχτυ της ποίησης, επειδή ένιωσε πρωτόγνωρη πνευματική διέγερση, μετά από κάποια συμπτωματική ίσως γνωριμία μαζί της. Η γνωριμία του με την ποιητική γραφή σμιλεύτηκε και με ακαδημαϊκό τρόπο, εφόσον ως φοιτητής ξανακάθισε στα έδρανα για να παρακολουθήσει μαθήματα λογοτεχνίας και γλώσσας. Και ασφαλώς διάβασε πολλή ποίηση και Έλληνες ποιητές, τους οποίους εμιμείτο, ώσπου να βρει το ύφος και την πένα του, ώστε να ανασυντάξει ονειρικά τις μνήμες του νεαρότερου παρελθόντος που συμπλέκονται με τις εντυπώσεις του ώριμου παρόντος. Ο παρών συλλογικός τόμος αφορά στα δύο σκέλη της πνευματικής δημιουργίας και προσφοράς του, δηλαδή στη Φιλοσοφία και στην Ποίηση, προσκαλώντας τον καλοπροαίρετο αναγνώστη σε διάλογο.
- Πρόσκληση
Την Τετάρτη 25 Σεπτεµβρίου 2019, στις 19:00, στο Ίδρυµα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Οµότιµου Καθηγητή Φιλοσοφίας, ΕΜΠ, κ. Βασίλη Καρασµάνη ‘ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ’. Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι κ.κ.: Στάθης Τσοτσορός, Οµότιµος Καθηγητής Οικονοµικών, Πάντειο Πανεπιστήµιο, τέως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου ΕΛΠΕ, Πέτρος Στεφανέας, Επίκουρος Καθηγητής Μαθηµατικών, ΕΜΠ, Μιχάλης Σιάλαρος, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Επιστήµης, ΕΚΠΑ, Θεοδόσιος Τάσιος, Οµότιµος Καθηγητής ΕΜΠ. Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
- Πρόσκληση
Στις 19 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Επίκουρης Καθηγήτριας Φιλοσοφίας του ΕΜΠ κας Γιούλης Ράπτη με τίτλο "Η τέχνη της Πρωτοπορίας και η συμβολή της Γυναίκας". Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή (Βασ. Σοφίας 59, Αθήνα). Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
- Προκήρυξη
Παρακαλώ δείτε στο παρακάτω link, προς ενημέρωση σας, την προκήρυξη για επικουρικό έργο (εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019) υποψηφίων διδακτόρων ΣΕΜΦΕ:
http://semfe.ntua.gr/el/announcements/prokiryksi-gia-epikouriko-ergo-ypopsifion-didaktoron
-Πρόσκληση
3ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 από τις 13:00 – 17:30, με θέμα «Φύλο και ηγεσία στην έρευνα και στα πανεπιστήμια». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ, (Βασιλίσσης Σοφίας 49, δίπλα στο σταθμό μετρό Ευαγγελισμός, ισόγειο).
Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέες ερευνήτριες και νέους ερευνητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων ερευνητικών κέντρων.
Παρακαλώ βρείτε εδώ την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος με ενσωματωμένη την φόρμα συμμετοχής και εδώ το πρόγραμμα του εργαστηρίου.
- Πρόσκληση
Στις 24 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Από την κιμωλία στο διαδίκτυο» (Επιμέλεια: Κώστας Θεολόγου και Σπυρίδων Στέλιος) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνοεκδοτικής, Ιπποκράτους 82, 4ος όροφος, Αθήνα. Για την πρόσκληση και το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
- Απώλεια
Ο Τομέας Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου Επίκουρου Καθηγητή Αριστείδη Αραγεώργη. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2018 στις 12.00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
- Ανακοίνωση για Υ.Δ. Τομέα ΑΚΕΔ
Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επικουρικό διδακτικό έργο για το χειμ. εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 πατήστε εδώ.
- Πρόσκληση
Την 1η Ιουνίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης 09:45 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Φιλοσοφία και Τεχνολογία: Φιλοσοφική και Κριτική Διερεύνηση των Νέων Τεχνολογιών» στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ , Νίκης 4, Αθήνα. Διοργάνωση: Καθηγητής Βύρων Χ. Καλδής, ΑΚΕΔ, ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ. Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
- Πρόσκληση
Ο Τομέας ΑΚΕΔ του ΕΜΠ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τιμητικού τόμου προς τιμήν της Ομότιμης Καθηγήτριας ΕΜΠ, κας Αλίκης Τζίκα-Χατζοπούλου που θα γίνει την Τετάρτη 7/2/2018 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο Τ1 του τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ της Οδού Πατησίων 42 & Στουρνάρη (είσοδος από την οδό Στουρνάρη).
Την Τιμωμένη και τον Τόμο θα παρουσιάσουν:
Μιλτιάδης Χατζόπουλος, Ακαδημαϊκός- Ιστορικός
Παναγιώτα Ράπτη, Επίκουρος Καθηγήτρια ΕΜΠ
Βασίλης Καρασμάνης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
Ιωσήφ Στεφάνου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
Θα χαρούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!
- Εκδήλωση της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας
Την 7η Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00-21:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αμφ. «Αντώνης Τρίτσης», Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) στην οποία θα μιλήσει η Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κυρία Γιούλη Ράπτη. Το θέμα της ομιλίας της είναι : «Tεχνολογία και αισθητική εμπειρία. Ο ρόλος των πολιτιστικών θεσμών και των ΜΜΕ στην μοντέρνα τέχνη». Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
- Ο Τομέας Α.Κ.Ε.Δ. και το Σπίτι της Κύπρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Μ.Π. (1837-2017) διοργανώνουν την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.30 ημερίδα με θέμα: Η Διαδραστική Σχέση μεταξύ Πανεπιστημίου και Κοινωνίας. Θα παρουσιαστεί επίσης το νέο διπλό τεύχος 2-3 του περιοδικού SIGNUM. Για την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.
- Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα επιστημονική εκδήλωση με θέμα το έργο του Γάλλου φιλόσοφου Gabriel Tarde (1843–1904), που υπήρξε κοινωνιολόγος, νομικός (ποινικολόγος) και κοινωνικός ψυχολόγος, ο οποίος συνέλαβε την μελέτη του κοινωνικού φαινομένου ως θεμελιωμένη σε μικρής κλίμακος ψυχολογικές διαδράσεις μεταξύ των ατόμων (ως οιονεί χημικές διαδράσεις) με κύριες δυνάμεις του φαινομένου την μίμηση και την καινοτομία.
Το συμπόσιο έχει τίτλο «Imitation, masses and the technology: theorizing after Gabriel Tarde» και συνδιοργανώνεται από τον Τομέα ΑΚΕΔ της Σχολής ΕΜΦΕ ΕΜΠ και από τον Τομέα Φιλοσοφίας της ΦΛΣ ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.
Οι προγραμματισμένες ημέρες του συμποσίου είναι η Πέμπτη 28 και η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Δείτε την αφίσα και το πρόγραμμα εδώ.
- Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Επικουρικό Διδακτικό Έργο στη Σχολή ΕΜΦΕ (Ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ).
- Διεθνής τιμητική διάκριση για τη Μαρία Ρεντετζή, Αν. Καθηγήτρια του Τομέα Α.Κ.Ε.Δ. της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε.
Η Αν. Καθηγήτρια Μαρία Ρεντετζή της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών εξελέγη αντεπιστέλλων μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας των Επιστημών (International Academy of the History of Science, Académie Internationale d'Histoire des Sciences). Η Διεθνής Ακαδημία Ιστορίας των Επιστημών είναι ένας επιστημονικός οργανισμός, με έδρα στη Λιέγη, που ιδρύθηκε στις 17 Αυγούστου 1928 από τους A. Mieli, A. Rey, G. Sarton, H.E. Sigerist, C. Singer, K. Sudhoff και L. Thorndike, με στόχο την προώθηση και την οργάνωση της Ιστορίας της Επιστήμης σε διεθνές επίπεδο.
Copyright © 2015 - All Rights Reserved - Τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου