ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ | ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


  • Εργαστήρια
    Ο Τομέας ΑΚΕΔ διαθέτει 2 εργαστήρια που καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες ...

  • Περιοδικό Signum
    Ο Τομέας ΑΚΕΔ επανεκδίδει το περιοδικό SIGNUM το οποίο εξέδιδε τις δεκαετίες 1970-80 η Έδρα Φιλοσοφίας.

  • Ανακοινώσεις/Νέα
    Σε αυτή την ενότητα θα αναρτώνται ανακοινώσεις και διάφορες ειδήσεις, που τα μέλη του Τομέα θεωρούν χρήσιμες για την ενημερωσή σας.

Περιοδικό Signum

Ο Τομέας Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ξεκίνησε την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Signum (το οποίο δημοσιευόταν κατά την περίοδο 1974 - 1983). Τα επιστημονικά πεδία του εν λόγω περιοδικού περιλαμβάνουν τη Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας, Ιστορία των Οικονομικών Θεωριών, Εφαρμοσμένη Οικονομική, Ιστορία των Ιδεών και του Πολιτισμού, Δίκαιο κ.λπ. Ο όρος τεχνολογία περιλαμβάνει επίσης όλες τις μη-υλικές εκφάνσεις του. Ακαδημαϊκό προσωπικό, ερευνητές, συγγραφείς και σπουδαστές των ως άνω περιοχών καλούνται να υποβάλλουν έργα τους στο περιοδικό το οποίο θα δημοσιεύεται δύο φορές ετησίως. Η επίσημη γλώσσα του περιοδικού είναι η Ελληνική (μη εξαιρουμένων και άρθρων γραμμένων στην Αγγλική με την έγκριση της Συντακτικής Επιτροπής). Τα άρθρα θα αξιολογούνται από κριτές με τη δυνατότητα συμπερίληψης τους σε κριτικές βιβλίων, εργασίες συνεδρίων κλπ. Το περιοδικό επίσης δεσμεύεται στην επικοινωνία των νέων και των δραστηριοτήτων των Σχολών και Τομέων του ΕΜΠ.
Τα άρθρα, τα οποία θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 6.000 λέξεων, θα πρέπει να υποβάλλονται σύμφωνα με τις Οδηγίες για τους Συγγραφείς στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: ktheolog@central.ntua.gr ή theologou@gmail.com. Για ερωτήσεις-διευκρινήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Επίκ. Καθηγητή κ. Κώστα Θεολόγου (τηλ. 210 7,722,255, ktheolog@central.ntua.gr).

Τεύχη του Περιοδικού Signum